Kindergarten Regenbogen

A kindergarten for 75 children, some of them handi- capped, has been created in the area of a former tree nursery. The corner-shaped, slightly raised arrangement on the property separates the also newly built street and parking arrangement from the generous open air play area.
In front of the floor-to-ceiling glass facades of the day rooms is a continuous terrace which is protected by a far cantilevered roof edge. The asymmetrical pitched roof is equipped with a solar energy plant, the colour of the metal roof cladding is in line with the solar cells. A system of prefabricated gang nail trusses was chosen as a supporting roof structure as it is a constructively efficient, time-saving technology to built the unusual shape of the roof.
The appearance of the long-stretched development in an agriculturally characterized environment continuously changes according to season and light. The typology of the neighbouring buildings was taken as a reference and modified according to the demands of use and situation. The new kindergarten develops an independent character in otherwise homogeneous town planning surroundings.

City
Halstenbek
Realization
2010-11
Size
1000m2
Status
Built
Photography
Sebastian Glombik
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen
 Kindergarten Regenbogen